Opet problemi – ljepilo za pločice

Problemi s pločicama

Da, opet smo u govnima. Jedemo ih baš evo od početka ove godine. Da se odmah razumijemo, nitko nema više problema od nas :)
Problem je u ljepilu za pločice. Majstori su stvarno izuzetno dobri i nemam kaj reći. Radili su Patuljku, Kockici ak se ne varam i kod mene, a radili su i po cijelom selu pa znam da su ok. Gledao sam i fotografirao dok su radili pločice – namazali su pod ljepilom, a onda i pločicu i ljepili ih jednu po jednu sve pod vagu.

Kaj se dogodilo?
Dogodilo se da su se određene pločice počele klackati. Staneš na čošak jedne pločice i čuješ “klonk”.

I tako je počelo prvo sa jednom u hodniku na ulazu u kuću, pa onda druga u kuhinji, pa treća u blagovaoni, pa onda još tri u kuhinj, pa tri u dnevnom boravku. Reko, kaj se dešava? Dođu majstori i vele: “da, već smo to viđali – ljepilo ne valja”.
Uzeli su skalpel i zarezali fuge, uzeli onaj neki vrag na vakuum i digli su cijelu pločicu u zrak. Na njoj nije bilo zrno ljepila. To se ne bi smjelo dogodit. Pločica mora biti zmazana sva od ljepila. Ova na sebi nije imala ništa. Dakle ljepilo je nju popustilo i odvojila od sebe. Cijelo ljepilo ostalo je na podu.

Problemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Čisto ko suzaProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Skidanje ljepila s glazureProblemi s pločicama

Ponovno namazati glazuru novim ljepilomProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Namazati pločicu kao paštetu na kruhProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Položiti pločicu na isto mjestoProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Nakon nekog vremena podižemo ju opet…Problemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Pločica je masna i puna ljepila kako bi trebala i biti.
Prvi put nije bilo takoProblemi s pločicama

Vračamo ju opet nazadProblemi s pločicamaProblemi s pločicamaProblemi s pločicama

Imamo jedno 10-ak pločica koje su se odljepile. Ono što će se desiti je da će se i ostale odljepiti prije ili poslije. Ljepilo je očigledno loše i sve pločice (65 kvadrata) moraju van i sve ispočetka. Boli glava. Treba razbit cokle, treba pobrusit par pločica i ostale na vakuum čupat van. Treba sve ljepilo sa poda sastrugat, impregnirat i ispočetka sve odradit. Namještaj isto mora van. Srećom nema ga puno; blagovaona može u sobu, jedino s kuhinjom malo zajebancije, ali ajde… i jedno 7 dana posla za koje vrijeme moramo iselit iz kuće. Daj sad ti ostani normalan ajde.

Poduzete mjere

Išli smo u Bauhaus jer tamo smo kupili ljepilo i prijavili smo problem. Drugi tjedan idemo opet tamo na razgovor sa odgovornim osobama koje će angažirati dobavljača tj. zastupnika da pošalje ovlaštene ljude koji bi trebali uzeti uzorke i dati u laboratorij na ispitivanje. Ako se ispostavi da je ljepilo bilo neadekvatno – trebaju snosit troškove i odgovornost.

Ljepilo?

Ljepilo koje smo bili kupili je ProBau Flexkleber. Da, ljepilo je fleksibilno kao što i treba biti za podne pločice, međutim očito je drek. Slike vreča ljepila su ovdje
http://projekt-kuca.info/2012/06/08/plocice-kupovina-i-dostava/

Majstor kaže…

… da nije svejedno koje ljepilo ide na pod, da postoje skuplja i jeftinija ljepila međutim da za pločice većih dimenzija ide ljepilo drugačijih oznaka tipa C2TS1. Negdje piše samo C2T i kaže da to nije to. Ekipa u dućanu kaže da svako ljepilo ide na sve pločice. Majstor i dalje tvrdi da to nije istina i da postoje oznake proizvođača o fleksibilnosti i čvrstoći ljepila.

Majstor kaže i da…

… skuplje ljepilo može isto biti drek i da cijena ne garantira kvalitetu. Dobra ljepila su kao Ceresit, Sika, Morexin i slično, međutim isto imaju oznake i ako je ljepilo neadekvatno – onda je neadekvatno. Vele da su imali skupa ljepila na gradilištu sa iste palete; prva vreča jedva steže, druga steže kako piše u specifikacijama, treća tvrdne kao gips momentalno. A sve sa iste palete. Sad ti reci ko je tu lud. I kak da ja sad znam kaj je meni u vreči?

Možda je isteko rok trajanja?
Možda su vreče prepakirane pa sam dobio muda pod bubrege?
Možda je ljepilo doslovno drek?
Možda ne paše za moje dimenzije pločica (a di to piše)?

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Opet problemi – ljepilo za pločice”

 1. bonaca says:

  pa kud sve na tebe…

  kod mene je Majstor svugdje gdje je E- podno grijanje upotrebljava
  (Kuhinja,Dnevni i Kupatilo) Murexin Flexikleber.Za ostalo je upotrebljen Baumax Flexikleber

 2. admin says:

  Eto… nije ni majstor odmah reagirao i rekao “čuj ovo ljepilo možda nije dobro”, ni u dućanu nisu niš rekli nego sve je to super – samo kupi. Ja isto nisam dovoljno bio informiran i eto ti sad.

  Murexin ću sad kupit za novo postavljanje… da sam znao da je ovo drugo drek, ne bi ga ni kupovao.

 3. Kockica says:

  ajme meni……pa ovome nikad kraja….
  mi smo uzeli Mapei ljepilo ak se dobro sjecam, imali smo neki popust u Ferotermu pa nam se to najvise isplatilo ali ljepilo je bilo skupo. sad mi je drago da smo ga uzeli :/, prvi put čujem da se ovako nešto može desiti.

  nadam se da ćete uspjeti nešto iskamčiti od Bauhausa. čudi me da, ako ljepilo nije bilo dobro za te pločice, da majstor nije reagirao..
  no sto je tu sad mogućih stvari.
  držim fige da ćete uspjeti sve popraviti bez većih troškova.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.