Glazura

Glazura

Glazura je riješena unazad 10-ak dana. Srećom vjetrovito je zadnjih dana, a i općenito vremenski uvjeti pogoduju sušenju. Diletacijska traka je postavljena svugdje. Pod izgleda ravan. Kupaona i WC su cca 1 cm niži od ostatka kuće. Plan je da u cijelu kuću idu neke lijepe plocice, a u sobe da neki kvalitetniji laminati ili parket.

Boravak + blagovaona + kuhinja + hodnici + ulaz u kuću + kupaona i WC idu sve ploćice. Vjerojatno ćemo kombinirati posebno dizajn za boravak/kuhinja/blagovaona a posebno za hodnik. Ne znam još. Uglavnom to smo odlučili u 5 do 12. Vidjeli smo dosta primjera po časopisima kojih imamo pune vrečice….i uglavnom već imamo ideju za kombinaciju i kaj ja znam… na slikama lijepo izgleda laminati ili parketi samo u spavaće sobe i radnu sobu.

Uz rubove zida primijetit ćete diletacijsku traku. Mislim da ona poboljšava zvučnu izolaciju, odnosno ona je barijera između glazure koja je plivajuća površina i zidova pa se zvuk ne prenosi sa poda na zid i obratno. Tako nešto. Recimo i kada netko hoda na katu zvuk se ne čuje dolje. Nakon što se postavi glazura diletacijska traka se vadi i možeš je ponovno koristiti ili je baciš. Mi smo je ostavili da stoji.

Negdje sam konkretno i pročitao o tome, a kaže ovako “Rubna izolacijska traka

Grijaći se estrih zbog toplinskog opterećenja više rasteže od negrijanog estriha. Zbog toga je potrebna veća mogućnost rastezanja na sve strane. Ona se omogućuje postavljanjem rubnih izolacijskih traka najmanje debljine 10 mm. Postavlja se na svim zidovima koji obuhvaćaju prostoriju. Također i na stupovima, kaminima itd. Kako bi se izbjegli toplinski, odnosno zvučni mostovi, rubne izolacijske trake se na spojevima moraju preklapati cca. 5-10 cm. U uglovima prostorije odrežite rubne izolacijske trake, te ih postavite preklapajući jednu preko druge. Time ćete postići da zasigurno estrih neće otjecati u zid, te zajamčiti mogućnost širenja estriha.

Rubna izolacijska traka bez trake folije:
Ovu rubnu izolacijsku varijantu koristiti kod varijante „rešetkaste konstrukcije“. Plastična folija, koja se postavlja po čitavoj površini, izvuče se na rubovima, te u tom slučaju sprječava prodiranje estriha između zida i izolacije.

Rubna izolacijska traka s trakom folije:
Ova se rubna izolacijska traka koristi kod varijanti „ploče sa čepovima“ i „sustava koluta +“. Dodatna traka folije postavlja se iznad izolacijskog sloja i sprječava prodiranje estriha između zida i izolacije.

Trošak radova: 3.500,00 HRK (25 kn je kvadrat)
Trošak materijala: 3.000,00 HRK (cca… tu su cement i pijesak)

 

GlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazuraGlazura

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.