Kopanje trakastih temelja

Kopanje temelja

Temelji (trakasti) su iskopani za jedan radni dan. Bageru je bilo malo zajebano vozit se među nanosnim skelama i kopati kanale jer su malo zajebani temelji. Majstori su sa vapnom označili vanjske linije i linije pregradnih zidova po kojima je bager kopao kanale odnosno temelje. Međusobno su se dobro koordinirali i sve je izvrsno odrađeno. Međutim, po projektu su vanjski temelji za katnicu koju nismo radili trebali biti 55 širine i duboki 80 cm, a unutarnji pregradni oko 40 širine i duboki 80 cm. Kako smo se odlučili na tek prizemnicu, a zemlja je kvalitetna – nije bilo potrebe za tako jakim temeljima pa smo razmatrali da idu unutarnji 30 cm širine, a vanjski 40 cm.

Međutim bager je krenuo sa korpom 40 cm i tako kopajući korpa je gruba i zubi na njoj strše prema van tako da je kopajući s njom ispalo da su gotovo svi kanali širine minimalno 55cm i duboki 80 cm, negdje je čak širine i do 65 cm zbog odrona zemlje i td. Majstori su potom sve očistili, stavili duple mreže, traku za uzemljenje i potom mreže odnosno korpe koje su ispleli. Sve su to međusobno povezali svakih 30 cm ako se ne varam sa žicom debljine cca 2 mm.

Kopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temeljaKopanje temelja

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.